Inloggen kandidaten    contact en route    T+31(0)346 333 333  

Het Zoekproces

Offerte, intake en zoekprofiel
Laat u zich bij werving en selectie ondersteunen door de Veghte? Dan weet u vooraf precies hoe wij te werk gaan.
Op basis van een eerste gesprek bieden wij u een op maat gemaakte offerte en een dienstverlenings-overeenkomst. Na een uitgebreide intake met u als opdrachtgever en enkele gesprekken met directe collega's van de nieuwe werknemer, stellen wij een zoekprofiel voor de gewenste functie samen.

Het zoekprofiel bevat informatie over de organisatie en haar in- en externe ontwikkelingen, de functie en de opdrachten voor de nieuwe medewerker alsmede de functie-eisen, de competenties en het persoonlijk profiel van de beoogde functionaris.

Search en selectie
Samen met u bepalen wij de wervingsstrategie. Wij beschikken over een up-to-date bestand van potentiŽle kandidaten en hebben daarnaast een uitgebreid netwerk voor het gericht benaderen van hoogvliegers.


Na een gedegen en transparante voorselectie worden de CVís van kandidaten gepresenteerd aan de selectiecommissie. De consultant van de Veghte is aanwezig bij de eerste selectiegesprekken en indien gewenst bij de gesprekken met de adviescommissies.†Tijdens de gehele procedure zijn wij uw adviseur en sparring partner.

De totale doorlooptijd van een procedure bedraagt gemiddeld acht tot tien weken. Een half jaar na de start van de kandidaat vindt een evaluatiegesprek plaats met de opdrachtgever en de benoemde functionaris.

Coaching
Gedurende de eerste 6 maanden na plaatsing bieden wij de kandidaat mogelijkheid aan tot coaching door een van onze ervaren managers in de zorg.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.
Wij vertellen u graag welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.