Inloggen kandidaten    contact en route    T+31(0)346 333 333  

Procedure associatie Interim Managers

Onze Interim Managers zijn de kracht van de Veghte.
Wij zijn altijd op zoek naar topmanagers die weten wat het is om complexe projecten binnen de gezondheidszorg tot een goed resultaat te leiden. 

Tegelijkertijd zijn we zeer zorgvuldig bij de selectie van managers die willen toetreden tot onze netwerk organisatie. Daarbij hanteren wij een vaste procedure. Beschikt u over aantoonbare managementkennis in de zorg? Stuur ons dan uw CV. 

Indien uw CV voldoet aan de eisen van ons profiel van associés, nodigen wij u uit voor een kennismakings-gesprek. Wij kunnen u dan informeren over onze organisatie en werkwijze en u krijgt natuurlijk alle kans om uw CV, ambities en ervaring nader toe te lichten. 

Wanneer wij op basis van het eerste gesprek van mening zijn dat u een potentiële kandidaat bent voor associatie met de Veghte, nodigen wij u uit voor een tweede gesprek.

 

 

 

Terug naar informatie voor de Interimmanager

 

Het tweede gesprek gaat met name in op uw kwaliteiten, karaktereigenschappen en eventuele specialisaties.  

Bij voortzetting van de procedure vragen wij u twee referenties op te geven en mee te werken aan een kerntyperingstest. Bij het natrekken van deze referenties betrachten wij grote zorgvuldigheid. De uitkomsten van het referentieonderzoek koppelen wij aan u terug. 

de kerntyperingstest zien wij als een nul-meting. Deze test zorgt voor waardevolle objectieve informatie, hetgeen ons zal helpen bij het vinden van de juiste opdracht.

Na een positieve afronding van het referentieonderzoek en het invullen van de kerntyperingstest, bieden wij u een associatie overeenkomst aan. Deze overeenkomst regelt de relatie tussen de associé en de Veghte en vormt de basis voor afspraken omtrent opdrachten, die de Veghte door u wenst te laten uitvoeren.

 

 

Online Solliciteren