de Veghte ACADEMIE voor kandidaten

Word een professional in de zorgsector

Ben je een professional die graag de overstap naar de zorg wil maken? Ben je écht gemotiveerd om je carrière verder voort te zetten in deze mooie branche? Wil je graag wat voor anderen betekenen en zie je hier kans toe in de zorgsector? Maar aarzel je over je kansen om deze stap te maken en weet je niet hoe je dit aan moet pakken? De Veghte ACADEMIE kan je hierin bijstaan met advies, coaching en een kort maar effectief leertraject.

Heb je op dit moment een management- of directiefunctie of ben je een kei in jouw vakgebied en wil je deze graag voortzetten in de zorgsector, dan kan De Veghte ACADEMIE zeker wat voor je zijn. Via de academie word je binnen enkele dagen heel veel belangrijke kennis uit de zorgsector bijgebracht. Bovendien kunnen wij door middel van een groepsopdracht of -assessment je kennis en kunde evalueren en aantonen naar potentiële opdrachtgevers. Zo kan het verloop van je carrière richting de zorgsector een stuk soepeler gaan.

Een baangarantie dat kunnen wij je niet geven. Een plek in ons portfolio en actieve ondersteuning in het vinden van de juiste plek wel. Wij hebben een heel uitgebreid netwerk met zorginstellingen die vaak op zoek zijn naar goede professionals.

Inhoud de Veghte ACADEMIE

Bij de Veghte ACADEMIE word je klaargestoomd voor de zorgsector.
Hiervoor hebben wij een speciaal traject ontwikkeld dat wordt begeleid door professionals met veel ervaring in de zorg en dat ziet er als volgt uit:

Aanmelding en selectie

 • Je stuurt je CV en motivatie
 • Op basis hiervan nemen wij contact met je op en bespreken of dit traject past bij jouw ambities en achtergrond
 • Als we samen voldoende mogelijkheden zien, hebben we een persoonlijke kennismaking

Dag 1
Voor alle kandidaten organiseren wij een dag waarin kennismaking met de zorg centraal staat. Voor zo’n dag worden maximaal 10 personen per keer uitgenodigd.

 • De dag start uiteraard met kennismaken en koffie.
 • Introductie module; de context van de zorg wordt geschetst;
  • we schetsen een stukje historie, bespreken hoe het zorglandschap er nu uitziet en maken een doorkijkje naar de toekomst;
  • we gaan nader in op de financiering van de zorg;
  • we bespreken de relevante partijen en hun rol in de sector;
  • en kijken naar nieuwe ontwikkelingen.
 • De tweede helft van de dag gaan we met elkaar aan de slag aan de hand van een casus. Feitelijk zou je dit een groepsassessment kunnen noemen, waarbij jouw persoonlijkheid, functioneren binnen de groep, leiderschapsstijl en stijlkenmerken zichtbaar worden. Er bestaat geen goed of fout, maar hiermee kunnen we je adviseren over je rol en plaats in een toekomstige zorgorganisatie.

Dag 2
Staat geheel in het teken van jouw specialisme of vakgebied. Deze dag wordt aandacht besteed aan een relevante uitbreiding van voor jouw specialisme of vakgebied benodigde kennis. Daarnaast besteden we aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en relevante competenties.
De Veghte ACADEMIE laat je vervolgens niet zomaar los. Om je overgang naar de zorg zo succesvol mogelijk te maken, bieden we je ondersteuning vanuit ons netwerk aan professionals in de zorg. Deze coaching is geheel vrijblijvend en kan worden ingezet voor een met elkaar overeen te komen periode.

 • Je krijgt jouw eigen coach met veel ervaring binnen de zorg in jouw vakgebied
 • Ook als je begonnen bent bij een opdrachtgever kun je deze coach raadplegen

Zie je deelname aan de Veghte ACADEMIE wel zitten? Dan horen wij graag van je!